Mimarlık sektörünün tecrübeli mimarları, Mimarlar Odası başkanı ve Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün değerli akademisyenleri ile dış paydaş...
Akademik Kadro
Dr. Öğr. Üyesi Elif Gizem YETKİN
(Mimarlık Bölüm Başkanı)
(Staj Koordinatörü)
Bahçeşehir Üniversitesi mimarlık bölümünü başarıyla tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Kontrol ve İnşaat Teknolojileri Programında yüksek lisans derecesini aldı. Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin tasarım birimlerinde görev aldı. Doktora eğitimini Selçuk Üniversitesi / Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü, yapı bilgisi alanında tamamladı. Araştırma alanları arasında mimaride çizim teknikleri, yapı fiziği, bina teknolojileri ve sürdürülebilir mimari bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren Alanya Üniversitesi'nde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 2022 yılından itibaren Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.
-> https://orcid.org/0000-0001-8775-8313
-> E-mail: elifgizem.yetkin@alanyauniversity.edu.tr
-> Ofis: 401
Prof. Dr. R. Erol SAYIN
İstanbul Erkek Lisesi'nden (İEL) 1972 yılında, ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden 1979 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 1979-1980 yılları arasında Ankara Belediyesi Planlama Müdürlüğü'nde, 1980-1988 yılları arasında Kent-Koop Araştırma ve Değerlendirme Sekreterliği'nde çalıştı. Aynı zamanda ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'ne 1988 yılında tam zamanlı öğretim görevlisi olarak katıldı. 1994 yılına kadar akademik çalışmalarının yanı sıra İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nda da görev aldı. 1994 yılından sonra Avrupa Birliği ve Dünya Bankası projelerinde koordinatör, katılımcı ve danışman olarak çalıştı. 2008-2010 yılları arasında akademik bir grupla birlikte Alanya Üniversitesi'nin fizibilite raporlarını hazırladı. 2011 yılında Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca Alanya Üniversitesi'nde Mütevelli Heyet Başkanlığı yaptı. 2011-2017 yılları arasında Alanya Üniversitesi Dekanı olarak görev yaptı. 2017 yılından bu yana Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Verdiği dersler arasında Mimarlığa Giriş, Yeni Kentler, Mimarlık ve Sinema, Mimarlık ve Edebiyat, Kent Kültürü, Üniversite Kültürü, Kent ve Estetik, Desen Yönetimi, Kent ve Estetik gibi dersler bulunmaktadır.
Prof. Dr. Sülün Evinç TORLAK
Lisans Derecesini ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden 1980 yılında, Yüksek Lisans derecesini aynı Üniversite ve Bölümden 1983 yılında, ikinci Yüksek Lisans derecesini Kamu Yönetimi alanında TODAİE’den 1999’da, doktora derecesini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 2001’de almıştır. Doktora sırasında İngiltere Birmingham Üniversitesinde bir yıl süre ile (1997) araştırma yapmıştır. 1992’de 4 ay Japonya Çevre Ajansında Çevre Denetimi üzerine araştırmalar yapmış, 2005’de Hollanda Erasmus Üniversitesinde 3 ay kısa süreli araştırmacı olarak bulunmuş, 2012’de Kanada Bishop Üniversitesinde bir dönem konuk öğretim üyeliği yapmıştır. 2003-2009 arasında Pamukkale Üniversitesi İİBF’de Y.Doç, 2009-2014 arasında aynı üniversitenin İİB ile Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinde Doçent olarak çalışmış, aynı Fakültelerde 2014-2018 arasında Profesör olarak görev yapmıştır. 2003-2018 arasında Kent ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanlığı, 2014-17 yıllarında Siyase Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, 2014-16 arasında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığı yapmış ve 2018’de emekli olmuştıur. Akademik görevlerinden önce 1983-84’de PTT Yapı Dairesinde, 1984-88 arasında Kent-Koop Kentkur AŞ’de, 1988-89’da İzmir Mehmet Beset Mimarlık Bürosunda, 1991-2003 arasında Ankara Belediyesi İmar Daire Başkanlığında, 1989-90’da Atabaş Mimarlık Bürosunda, 1990-91 yıllarında OYAK İnşaat AŞ’de, proje mimarı ve yönetici olarak çalışmıştır.
-> E-mail: sulunevinc.torlak@alanyauniversity.edu.tr , etorlak@pau.edu.tr
-> Ofis: 403
Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÖZGÜLEŞ
1979 yılında İzmir’de doğdu. 2003 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları yüksek lisans programını “Fundamental Developments of the Sixteenth Century Ottoman Architecture: Innovations in the Art of Architect Sinan” adlı çalışmayla 2008’de tamamladı. 2008-2009 yıllarında Bilim ve Teknik dergisine popüler bilim yazıları hazırladı. İTÜ Mimarlık Tarihi Doktora programını “Gülnuş Emetullah Sultan’ın İmar Faaliyetleri” başlıklı tezle 2013’te tamamladı. 2010-2014 arasında Plato Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon programında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2014-2015 akademik yılını Oxford Üniversitesi Khalili Research Centre’da doktora sonrası araştırma projesini Barakat Trust bursuyla yürüterek geçirdi. Bu çalışmanın ürünü olarak The Women Who Built the Ottoman World adlı kitabı IB Tauris etiketiyle 2017’de yayınlandı. 2016-2021 arasında Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2017-2019 yılları arasında koordinatörlüğünü üstlendiği “Timeline Travel: An Alternative Tool for Architectural History Learning and Teaching” adlı Erasmus+ projesi Avrupa Komisyonu tarafından “İyi Uygulama Örneği” seçildi. 2020’de bu projeyi ücretsiz bir mobil uygulamaya dönüştürdü. 2009 yılından beri mimarlık tarihi ve çocuk edebiyatı alanında yazarlık, çeviri, redaksiyon ve editörlük yapıyor; Kumbara ve Mini Kumbara adlı çocuk dergilerinde yazılar ve öyküler kaleme alıyor. Mimar Sinan Macerası (YKY, 2016), Bizans Kaçkınları (YKY, 2021) ve Acaba Ne Olurdu? (İş Kültür Yayınları, 2021) adlı üç çocuk kitabı yayınlandı. Eylül 2021’den itibaren Alanya Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapıyor.
-> Curriculum Vitae
-> https://orcid.org/0000-0001-5938-1379
-> E-mail: muzaffer.ozgules@alanyauniversity.edu.tr, muzafferozgules@gmail.com
-> Ofis: 409
Doç. Dr. Hourakhsh A. NİA
(Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı)
Doç. Dr. Hourakhsh Ahmad Nia, şu anda Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapan seçkin bir akademisyen ve araştırmacıdır. Daha önce, Girne Amerikan Üniversitesi'nde Mimarlık ve İç Mimarlık Bölüm Başkanlıkları görevlerini üstlenmiş ve programların akademik ve profesyonel gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Liderliği, 2016 yılından bu yana Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptığı Journal of Contemporary Urban Affairs dergisinin kurulması ve editörlük yönüyle de öne çıkmaktadır. Ayrıca, Dr. Nia, güncel mimari ve kentsel sorunlar üzerine küresel bir diyalog platformu olan Uluslararası Çağdaş Mimarlık ve Kentsel İşler Konferansı'nın (ICCAUA) Başkanıdır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden aldığı Mimarlık Doktorası ile güçlü bir akademik altyapıya sahip olan Dr. Nia, kentsel tasarım, mimari estetik ve sürdürülebilir kentsel koruma alanlarında uzmanlaşmıştır. Araştırmaları, kentsel çevrelerin estetik ve mekânsal düzenlemeleri, konut politikaları ve sürdürülebilirliğin kentsel ve mimari uygulamalara entegrasyonu gibi kritik konuları ele almaktadır. Yüksek etkili dergilerde ve konferans bildirilerinde yayımlanan makaleler ve kitaplar dahil olmak üzere çok sayıda esere imza atmış ve mimarlık ile kentsel çalışmalar literatürüne önemli katkılarda bulunmuştur. Dr. Nia'nın etkisi, akademinin ötesine geçerek uluslararası editoryal kurullarda ve danışma panellerinde yer almasıyla genişlemektedir. Uzmanlığı, çeşitli küresel forumlarda talep görmekte olup, kentsel tasarım teorisi ve pratiğini ilerletme konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır. Disiplinler arası araştırma ve yeniliği teşvik etme konusundaki özverisi, kendisini mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında bir lider olarak konumlandırmış ve hem meslektaşlarına hem de öğrencilerine ilham kaynağı olmuştur.
-> Curriculum Vitae
-> https://orcid.org/0000-0002-1083-280X
-> E-mail: hourakhsh.ahmadnia@alanyauniversity.edu.tr , hourakhsh.ahmadnia64@gmail.com
-> Ofis: 404
Doç. Dr. Rokhsaneh RAHBARİANYAZD
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde Doçent ve tam zamanlı öğretim görevlisidir. Doktorasını üç akademik yıl içinde Doğu Akdeniz Üniversitesi'nden almıştır. Kentsel mahallelerin oluşturulmasına yönelik kültürel stratejiler, mimarlık tarihi ve kentsel gelişimin yanı sıra kentlerin ve mimari formların evrimine yönelik tipo-morfolojik analizleri kapsayan araştırma alanlarda mimar ve tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bu çalışmalar akademik dergilerde (SCI, SSCI, SCI-Expanded, Arts and Humanities & Scopus) çeşitli yayınlarda ele alınmıştır.
-> Curriculum Vitae
-> https://orcid.org/0000-0003-0259-7421
-> E-mail: rokhsaneh.rahbarianyazd@alanyauniversity.edu.tr, rokhsaneh.rahbarianyazd@gmail.com
-> Ofis: 405
Dr. Öğr. Üyesi Bayram ER
(Staj Koordinatörü)
Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2004 yılında mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra Almanya’da 2009 yılında Darmstadt Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Yapım Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. 2011-2016 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmış ve aynı süreçte Yapım Yönetimi alanında doktora çalışmasını tamamlamıştır. 2018 Bahar döneminden beri Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.
-> Curriculum Vitae
-> E-mail: bayram.er@alanyauniversity.edu.tr , bayramer@hotmail.com
-> Ofis: 407
Öğr. Görevlisi Selin ÇORUH
(Erasmus Koordinatörü)
Lisans eğitimini 2011 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünde tamamlamıştır. Ankara’da ulusal ve uluslararası projeler üreten çeşitli mimarlık ofislerinde 5 yıl boyunca mimar ve proje yürütücüsü olarak çalışmıştır. Bu dönemde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık tarihi alanında yüksek lisansa başlamış, 2019 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede doktora çalışmalarına başlamıştır. 2018 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine, Alanya Üniversitesinde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak devam etmektedir.
-> Curriculum Vitae
-> E-mail: selin.coruh@alanyauniversity.edu.tr
-> Ofis: 403
Arş. Gör. Melike Nur ŞAHİN
(Enformasyon Koordinatörü)
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü’nden 2018 yılında yüksek onur derecesiyle mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım programında yüksek lisansını tamamladı. Şu anda İTÜ'de Mimari Tasarım programında doktora eğitimine devam etmektedir. Akademik hayatının bir döneminde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde görev yaptı. 2023 yılında Almanya'daki Anhalt Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde kültürel mirasla ilgili iki ders vermek üzere yaz döneminde 4 ay boyunca misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. 2020 yılından itibaren Alanya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
-> E-mail: melikenur.sahin@alanyauniversity.edu.tr, melikenursahinahep@gmail.com
-> Ofis: 400
Arş. Gör. Deniz Can VURAL
Lisans ve yüksek lisans derecelerini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden almıştır. Lisans eğitimi süresince çeşitli mimarlık ve tasarım yarışmalarına katılmış, Mahallem: Bakırköy Uluslararası Öğrenci Mimari Fikir Projesi Yarışmasında eşdeğer mansiyon ödülü kazanmıştır. Yüksek lisans programı kapsamında, İleri Mimari Tasarım Teknikleri dersi bünyesinde oluşturulan ve pandemi ile mimarlık arasındaki ilişkiyi araştıran Pandemekan adlı platformun çalışma grubuna katılmıştır. 2021 yılında, Pandemekan kapsamında Temassız Birliktelikler başlıklı çevrimiçi atölye çalışmasını düzenlemiştir. 2019-2021 yılları arasında Alanya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. 2023-2024 yılları arasında aynı kurumda üç dönem boyunca kısmi zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmış; tasarım stüdyolarının yanı sıra grafik iletişim, mimarlık ve kentsel mekân dersleri vermiştir. Ayrıca, Mimarlık Eğitiminde Alternatif Yaklaşımlar: Bilgisayar Oyunları adlı seçmeli dersi açarak bir dönem boyunca yürütmüştür. Simetrinin Gözlemci Davranışına Etkisinin Görsel Dikkat Yazılımıyla İncelenmesi başlıklı disiplinlerarası yüksek lisans tezinden ürettiği "Mimarlık ve Tasarımda Yükselen Eğilim: Göz Takip Çalışmaları" başlıklı çalışmasını, 2024 yılında Erasmus+ programı kapsamında Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentindeki International Balkan University’de düzenlenen Staff Mobility for Teaching etkinliğinde mimarlık öğrencilerine ve akademisyenlere sunmuştur. 2024 yılında başladığı Antalya Akdeniz Üniversitesindeki mimarlık doktora programına devam etmektedir. 2025 yılından itibaren Alanya Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.
-> E-mail: denizcan.vural@alanyauniversity.edu.tr
-> Ofis: 400
Öğr. Görevlisi Emine Cimrin KOÇAK
Etkinlik girişi yapılmamıştır.
Tümünü Gör